Brouwerij Oud Beersel


Brouwerij Oud Beersel, opgestart in 1882, is gelegen in Beersel op 10 km ten zuidwesten van het centrum van Brussel. Het is één van de laatste authentieke lambiekbrouwerijen die België rijk is en is bekend voor haar op ambachtelijke wijze en volgens aloude traditie gebrouwen lambiek.

Toont alle 3 resultaten

Door een gebrek aan opvolging in de familiale onderneming eind 2002 werden de traditionele lambiekbieren van Oud Beersel in hun voortbestaan bedreigd. Geschokt door de teloorgang van dit cultureel en historisch erfgoed werd de brouwerij in 2005 overgenomen en heropgestart met als hoofddoel de traditionele lambiekbieren en het cultureel en historisch erfgoed van Oud Beersel te beschermen voor de toekomstige generaties.

Deze traditionele lambiekbrouwerij wordt nu op hedendaagse wijze beheerd met respect voor  traditie en ambacht. Het traditionele gedeelte van het productieproces van de lambiekbieren, met name de spontane gisting, de rijping van lambiek op houten vaten en de assemblage van lambiek van verschillende vaten en jaargangen vormt het hart van de onderneming. In nauwe samenwerking met kwaliteitsvolle partners die de industriële installaties beheren wordt het productieproces vervolledigd. Door de synergie tussen ambacht en industrie biedt Oud Beersel authentieke producten van de hoogste kwaliteit aan.

Dankzij het succes van de Bersalis speciaalbieren, de hoge gistingsbieren van Oud Beersel, wordt er steeds verder geïnvesteerd in de optimalisatie van het productieproces, in de realisatie van uitdagende kwaliteitsnormen en in de infrastructuur voor de traditionele lambiekbieren van Oud Beersel om aan de steeds groeiende vraag te voldoen.