Geuzerie Tilquin

Gevestigd in Bierk (Bierghes, Rebecq), in de Zennevallei, is Gueuzerie Tilquin de enige geuzestekerij van Wallonië. Een geuzestekerij is een bedrijf waar Oude Geuze (of Gueuze à l’ancienne) wordt gestoken (Lambieken mengen en bottelen tot Oude Geuze).

Vers gebrouwen wort, aangekocht bij verschillende producenten van de Regio (Pajottenland en Brussel), wordt in eiken vaten gepompt om te gisten en te rijpen gedurende 1, 2 of 3 jaar. Daarna worden de lambieken gemengd en gebotteld. In de fles hergist het mengsel opnieuw gedurende 6 maanden

Toont alle 3 resultaten

Gueuzerie Tilquin ging van start in februari 2009. Het was 12 jaar geleden dat er nog een geuzeproducent was bijgekomen in het Brabantse (de laatste was geuzestekerij De Cam uit Gooik, die in 1997 werd opgericht).

Tilquin is de allereerste geuzestekerij van Wallonië. Het bedrijf is gevestigd in Bierk (Bierghes, Rebecq), op 200 meter van de taalgrens, en wordt geleid door Pierre Tilquin. Pierre is bio-ingenieur en behaalde een doctoraat in statistiek en genetica. Nadien volgde hij een intensieve brouwopleiding in Leuven en deed hij ervaring op bij brouwerij Huyghe (Melle), 3 Fonteinen (Beersel) en Cantillon (Anderlecht).